"Μίλια από χαμόγελα" στο Λονδίνο από την Μυκονιάτισσα Ζωγράφο Μαρίνα Πετρή

 

Μίλια από Χαμόγελα θα δώσουν δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις της Μαρίνας Πετρή στο Λονδίνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τα παιδιά της Ιθάκης και ενός μελλοντικού Ελληνικού σχολείου για παιδιά του Λονδίνου.

 

Η πρώτη εκδήλωση, το Σάββατο στις 16 Φεβρουαρίου από τις 16.00 – 20.00, με τον γενικό τίτλο  Miles of smiles με μικρά  έργα σε χαρτί και pvc έχουν σαν κύριο θέμα τους το τρυφερό  TEDY BEAR που μας ακολουθεί από την παιδική μας ηλικία για όλη μας τη ζωή ,θα γίνει στην Γκαλερί ΑNDIPA στο Knightsbridge του Λονδίνου. Η έκθεση έχει  φιλανθρωπικό χαρακτήρα έκθεση την οργανώνουν μαζί με την  ζωγράφο η γκαλερίστα κα Μαρία Αντύπα και η δημοσιογράφος κα Αλέκα Μπούργαλη με την αιγίδα της Γκαλερί ANDIPA. Τα έργα είναι ζωγραφισμένα  σε χαρτί με μολύβι ,μικτή τεχνική και ηλεκτρονική επεξεργασία. Σημαντικό μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί στο Ionian Association με σκοπό  να σταλούν για τις ανάγκες  ευπαθών παιδιών σε  παιδιά της Ιθάκης.

 

Η δεύτερη εκδήλωση στις 27 Φεβρουαρίου με τον ίδιο γενικό τίτλο miles of smiles  θα λάβει χώρα στο  Βόρειο Λονδίνο στην αίθουσα εκδηλώσεων the PENRIDGE SUITE με παρουσίαση έργων ζωγραφικής, παιδικών βιβλίων και εικαστική παράσταση  της Μαρίνας Πετρή για την Ελληνική παράδοση. Σημαντικό μέρος των  εσόδων θα διατεθεί για την δημιουργία ενός νέου Ελληνικού σχολείου του Αγίου Ραφαήλ για την Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα του Λονδίνου που έχει με ζήλο αναλάβει την υλοποίηση του οράματος ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας κος Κυριάκος Πιτσιελής.

 

Οι δυο αυτές εκδηλώσεις διαθέτουν σίγουρα μίλια από χαμόγελα ,miles of smiles έχουν στόχο την ποιο ευπαθή και ανυπεράσπιστη ομάδα ανθρώπων στην Ελλάδα και Κύπρο, τα παιδιά .Σε μία περίοδο, που η έλλειψη της υλικής  και πνευματικής τροφής κάνει  τα παιδιά  που ζουν τη δίνη της φτώχιας ριζώνει για πάντα στις  ψυχές τους ο φόβος, η θλίψη και η αβεβαιότητα της κοινωνίας, ένα είναι σίγουρο, δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται κάποιος στην πρώτη γραμμή προσφοράς και δράσης για να δώσει λίγη ανθρωπιά. Η ποιο μικρή πράξη προσφοράς έχει το Θείο χάρισμα και την συμμετοχή  για το μέλλον και σε μια αντίσταση στον αφανισμό της Ελληνικής φυλής.