Επιστολή των μαθητών του ΕΠΑΛ για την κατάληψη - Τι απαντούν στους επικριτές τους

Επιστολή των μαθητών του ΕΠΑΛ για την κατάληψη - Τι απαντούν στους επικριτές τους

 

 

 
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προβεί οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Μυκόνου. Η κατάληψη που είχε ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη έληξε σήμερα όπως είχαν άλλωστε ανακοινώσει οι μαθητές.
 
Ωστόσο μετά την σημερινή γενική συνέλευση η επιστολή του 15μελούς που δημοσιεύει το MYKONOSDAILY.gr αναφέρει ότι οι μαθητές προτίθενται να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους που είναι η στελέχωση του σχολείου με καθηγητές.
 
Παράλληλα μέσω της επιστολής του το 15μελές στέλνει την δική του απάντηση σε σχόλια που υπήρξαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή των μαθητών:
 
"Η μαθητική κοινότητα   του ΕΠΑΛ Μυκόνου θέλει να σας ενημερώσει ότι τελείωσε η προκαθορισμένη τριήμερη διαμαρτυρία μας και να ευχαριστήσει όσους τους συμπαραστάθηκαν (τύπο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.) με θετικά ή αρνητικά σχόλια στον αγώνα μας για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
 
Ευχαριστούμε τους 7 καθηγητές που είναι παρόντες στο σχολείο για την κατανόησή τους και περιμένουμε από τους ΑΠΟΝΤΕΣ καθηγητές: 1) Θεολόγο, 2) Μαθηματικό, 3) Φυσικοχημείας, 4) Αγγλικών, 5) Οικονομολόγο, 6) Νομικό, 7) Μηχανολόγο, 8) Ηλεκτρολόγο, να προσέλθουν το συντομότερο δυνατόν.
 
 Για αυτούς, τους εδώ και 50 ημέρες ΑΠΟΝΤΕΣ καθηγητές, τα «κακομαθημένα», τα «βολεμένα» ή όπως αλλιώς μας  χαρακτήρισαν  διεκδικήσαμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ έστω και με το «λάθος»  τρόπο. Σεβαστήκαμε τους συμμαθητές μας στο Γενικό Λύκειο και δεν τους εμποδίσαμε στο δικαίωμά τους για μόρφωση κρατώντας ανοικτό το σχολείο γι’ αυτούς.
 
 Εμείς όταν επιστρέψουμε  στο σχολείο μετά την τριήμερη αποχή μας από τα μαθήματα θα πρέπει  σύμφωνα με το νόμο να διαθέσουμε τους τρεις από τους πέντε σχολικούς περιπάτους που δικαιούμαστε για να γίνει η αναπλήρωση των «χαμένων» διδακτικών ωρών μας. Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 
 Στο Σχολικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε  σήμερα 23/10 με την συμμετοχή των γονέων και των εκπαιδευτικών συμφωνήσαμε και εμείς να περιμένουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί για την στελέχωση του σχολείου και αν δεν δοθεί κάποια λύση να ξαναεπανέλθουμε δυναμικότερα με την συμπαράσταση και των γονέων μας. Σας ξαναλέμε ότι ο λόγος που διαμαρτυρόμαστε είναι γιατί δεν έχουμε καθηγητές να κάνουμε μάθημα.
 
Ευχαριστούμε 
Οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας"