Σε κατάληψη το Επαγγελματικό Λύκειο Μυκόνου (ΕΠΑ.Λ.)

Σε κατάληψη το Επαγγελματικό Λύκειο Μυκόνου (ΕΠΑ.Λ.)

 

 


Ρολά κατέβασε την Τετάρτη το Επαγγελματικό Λύκειο Μυκόνου. Η υποστελέχωση του σχολείου είναι μεγάλη καθώς λείπει ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών, κάτι που είχε επισημανθεί και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. 

Ο κ. Ρουσουνέλος είχε επισημανει την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης των κενών στα σχολεία της Μυκόνου και ιδιαιτέρως του ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν και τα περισσσότερα κενά από όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο) στο νησί.

Σήμερα Τετάρτη 21/10 οι μαθητές τους ΕΠΑΛ πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στην οποία και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση σε καθηγητές που παρουσιαζει το σχολείο. 

Η κατάληψη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο παράτασης.  

Δείτε επίσης: Επιστολή διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση των σχολείων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μυκόνου