Δένει τα πλοία στις αρχές Νοεμβρίου η ΠΝΟ

Δένει τα πλοία στις αρχές Νοεμβρίου η ΠΝΟ

 

 
Σε πανελλαδική 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλους τους τύπους των σκαφών, από τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), ενώ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου.
 
«Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της στην οποία σημειώνει ότι η απεργία ενδέχεται να κλιμακωθεί.
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα: η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους». 
 
«Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της χώρας και καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να συνταχθούν αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά στο πλευρό της διοίκησης της Ομοσπονδίας» καταλήγει η ανακοίνωση.