Με ευλάβεια οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

Με ευλάβεια οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου

 

 

 
Με τη συμμετοχή μαθητὠν όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, με τις σημαίες των Σχολείων τους, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Μυκόνου, του Επάρχου, της Περιφερειακής Συμβούλου, της Πολιτευτού κας Αικ. Μονογιού, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Τ.Ε. Μυκόνου, του Προέδρου και των Μελών του Συνδέσμου Λεμβούχων του Πλατύ Γιαλού και μεγάλου πλήθους πιστών Μυκονίων και παραθεριστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε  το πρωί της Τρίτης 20/10 την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πάλαι ποτέ Ενοριακό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου Μυκόνου.
 
   Ομιλώντας  προς τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές για τη ζωή και την αντιμετώπιση των κινδύνων και των παγίδων, που αυτή κρύβει. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά:"....τις συμβουλές αυτές τις ακούτε από ένα συνηλικιώτη σας, τον Άγιο Αρτυέμιο.."
   Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Ι. Ναός του Αγίου Αρτεμίου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, για τις άοκνες προσπάθειες, που καταβάλλει σε όλους τους τομείς ποιμαντικής δράσεως της Ενορίας του, καθώς και τους συνεργάτες του, Επιτρόπους και Ιεροψάλτες.
 
   Τέλος, ανεμνήσθη των προοδοιπορήσάντων Ιερέων και πατέρων της Μυκόνου, οι οποίοι, όπως είπε, "παρέδωσαν σε μας τη σκυτάλη των παραδόσεων, την οποία μας καλούν να μεταφέρουμε αυτούσια στους επιγενομένους" και ευχήθηκε στον ενδοξώτατο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και όλα τα Στελέχη της χρόνια πολλά για την εορτή του Προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου,υγεία και δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο τους.
 
   Κατά την επακολουθήσασα λαμπρά Λιτανεία της αγίας εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, που έφεραν μαθητές Λυκείου, συνηρμόσθη και η Λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Γερασίμου, από τον ομώνυμο Ιερό Ναό.
   Η Λιτανεία επελέγη στα πρόθυρα του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, έψαλαν όλοι οι παριστάμενοι σ' αυτήν.     
 
Κείμενο Μιχάλης Μαρκουίζος
imsyrou.gr