Επίσκεψη του Δημάρχου Μυκόνου στο Υπουργείο Τουρισμού - Τα θέματα που συζητήθηκαν

Επίσκεψη του Δημάρχου Μυκόνου στο Υπουργείο Τουρισμού - Τα θέματα που συζητήθηκαν

 

 
Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή (16/10) ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου και τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Βαγγέλη Πελέκη.
Οι συζητήσεις έγιναν παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στο πολύ καλό κλίμα που δημιουργήθηκε συζητήθηκαν θέματα όπως:
 
Αεροπορικές συνδέσεις με νέους προορισμούς.
Συντονισμός με το Υπουργείο Τουρισμού, εμπλεκόμενους φορείς καθώς και με άλλα λιμάνια για το τουριστικό προϊόν “Κρουαζιέρα”, ώστε να υπάρξει προγραμματισμός των αφίξεων χωρίς να σημειωθεί καμία απώλεια. Βελτίωση εγκαταστάσεων του λιμένος Μυκόνου και ομαλοποίηση των αφίξεων.
Προοπτικές και δυνατότητες χρηματοδότησης για κατασκευή μαρίνας στη Μύκονο ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της ζήτησης που σημειώνεται.
Αναθεώρηση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και αδειοδότησης Τουριστικών Κατοικιών.
Επίλυση θεσμικών θεμάτων αδειοδότησης τετράτροχων ενοικιαζόμενων οχημάτων καθώς και μηχανών κυβισμού άνω των 125cc, σε συσχετισμό με την αρμοδιότητα έκδοσης σχετικών αδειών από τον ΕΟΤ.
Υλικοτεχνική βελτίωση των υποδομών του Αερολιμένος Μυκόνου με ιδιαίτερη έμφαση στον αεροδιάδρομο, το τμήμα αφίξεων και το τμήμα αναχωρήσεων.
 
Η Υπουργός επικρότησε τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου και ζήτησε εγγράφως λεπτομερές υπόμνημα καθώς και περαιτέρω συναντήσεις ώστε να υλοποιήσει με τον πιο παραγωγικό και άμεσο τρόπο τις προτάσεις που συζητήθηκαν, δηλώνοντας πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Μυκόνου και που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού. Τόνισε επίσης πως οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση με αυτές του Υπουργείου.
 
Ο κ. Κουκάς ευχαρίστησε την Υπουργό και πέρα από τις επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονται, απηύθυνε πρόσκληση προς την κ. Κουντουρά να επισκεφτεί τη Μύκονο για πληρέστερη αντίληψη της αμεσότητας επίλυσης των θεμάτων.
 
 
Στη φωτογραφία η κα Κουντουρά με τον Δήμαρχο Μυκόνου (δεξιά) και τον Αντιδήμαρχο τουρισμού.