Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών τμημάτων Μυκόνου

Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών τμημάτων Μυκόνου

 

 

 
Αγιασμό στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χώρα Μυκόνου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , και αφού ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο του Κατηχητικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, και τους συνεργάτες του Ιερείς και λαϊκούς συνεργούς, τους γονείς και διδασκάλους, αρκετοί των οποίων παρίσταντο, απευθυνόμενος προς τα παρόντα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου είπε, μεταξύ άλλων:
 
" ...Ξέρω πόσο δύσκολο είναι σήμερα, παιδιά της ηλικίας σας, που δέχεσθε τόσα ερεθίσματα και προκλήσεις, να παρακολουθείτε αυτή την τελετή και να θέλετε να συμμετέχετε στο έργο της ποιμαντικής μέριμνας της Εκκλησίας, για την Κατήχηση των νέων. Ξέρω, επίσης, πόσο φίλοι σας και συμμαθητές σας δυσκολεύονται να αντιληφθούν αυτή σας τη διάθεση. ΌΜΩΣ,  ΕΣΕΙΣ κὰνετε τη διαφορά.  Γι` αυτό και σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ να εργαστείτε, ώστε να φέρετε και άλλα παιδιά στην προσπάθεια αυτή της Εκκλησίας, που είναι μεν χρέος Της αλλά κυρίως αφορά εσάς τους ίδιους....."
 
Τέλος, διένειμε στα παιδιά αναμνηστικό στυλό με την υπογραφή του και έντυπο Λειτουργικής Παιδείας και ευλόγησε τη νέα αυτή Κατηχητική περίοδο.