Ναι στην λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, είπε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Ναι στην λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες, είπε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

 

 

Την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την ίδρυση και λειτουργία γραφείου της Περιφέρειας στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, ενέκρινε ομόφωνα την Δευτέρα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στην Σύρο υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη.
 
Η λειτουργία του γραφείου  έχει ήδη δρομολογηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χατζημάρκου στις Βρυξέλλες και αποτελεί απόρροια του στρατηγικού προσανατολισμού της Περιφερειακής Αρχής  για την ανάδειξη της νησιωτικότητας, στο κατ’ εξοχήν κέντρο λήψεως των αποφάσεων. 
 
Σημειώνεται ότι το γραφείο στις Βρυξέλλες αποτελούσε εξ’ αρχής  αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου διεκδικητικού πλαισίου που έχει εκπονήσει η Περιφερειακή Αρχή, ωστόσο η  υλοποίησή του καθίσταται αδήριτη  ανάγκη και επιταχύνεται, μετά την διαπίστωση ότι για την ελληνική πολιτεία ο όρος της νησιωτικότητας είναι παντελώς άγνωστος και η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν είναι απολύτως προσχηματική και κενή περιεχομένου, όπως αναφέρει ο κ. Χατζημάρκος.
 
«Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στις Βρυξέλλες είναι επιτακτική  ανάγκη» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως «εφόσον για το κεντρικό κράτος οι αποφάσεις που αφορούν την νησιωτικότητα είναι κάτι εντελώς άγνωστο, είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι, απέναντι στους νησιώτες, να μεταφέρουμε το θέμα εκεί που βρίσκεται πλέον το κέντρο λήψης των αποφάσεων».