Επιστολή διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση των σχολείων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μυκόνου

Επιστολή διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση των σχολείων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μυκόνου

 

 
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για την συνεχιζόμενη υποστελέχωση των σχολικών μονάδων της Μυκόνου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Ρουσουνέλος. 
 
Ο κ. Ρουσουνέλος επισημαίνει την συνεχιζόμενη υποστελέχωση που παρουσιάζεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μύκονο τονίζοντας "Δύο από τα μεγαλύτερα σχολεία των Κυκλάδων στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο ξεκίνησαν να λειτουργούν υποστελεχωμένα σε μεγάλο βαθμό την Τετάρτη 30/9/15 και μέχρι σήμερα δεν έχουν στελεχωθεί με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Το Δημοτικό της Άνω Μερας και τα νηπιαγωγεία λειτουργούν έχοντας όμως και αυτά ελλείψεις".
 
Παρόμοια, όπως τονίζει, είναι και η κατάσταση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση "Στο Γυμνάσιο Μυκόνου απουσιάζει ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών όπως και στο Επαγγελματικό Λύκειο του οποίου οι μαθητές της Γ’ τάξης θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες" επισημαίνοντας ότι μόνο το Γενικό Λύκειο Μυκόνου λειτουργεί με λιγότερες ελλείψεις καθηγητών.
 
Ο κ. Ρουσουνέλος αναφέρετε και στην έντονη δυσαρέσκια που υπάρχει από τους γονείς των μαθητών και την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία έχει εκφραστεί και μέσω αντίστοιχων επιστολών, όπως και της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Μυκόνου. Ο Δήμος μάλιστα έχει στείλει και αντίστοιχη επιστολή προς το Υπουργείο.
 
Τέλος ζητά την άμεση στελέχωση των σχολείων του νησιού, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή τους λειτουργία.