Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στη Μύκονο στις 11 Οκτωβρίου

Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών στη Μύκονο στις 11 Οκτωβρίου

 

 


Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος από την ΚΔΕΠΠΑΜ η Ευρωπαίκή Γιορτή Πουλιών στη Μύκονο. Η συναντηση θα πραγματοποιηθεί στο Φραγμα της Άνω Μεράς την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στη νότια πλευρά του Φράγματος. 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (γνωστή ως Eurobirdwatch) πραγματοποιείται κάθε χρόνο αρχές Οκτωβρίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 21 χρόνια με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 χώρες. 
 
Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος τα μεταναστευτικά πουλιά. Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά του τόπου μας αλλά και μεταναστευτικά πουλιά με την βοήθεια του Αντώνη Ρουμελιώτη. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο κτήμα Μυκόνου Βίωμα του Νίκου Ασημομύτη όπου θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά.
 
TIP: Τα κιάλια αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την παρατήρηση!

(Φωτογραφία: Ελένη Κοντιζά)