Μόνιμη έδρα στις Βρυξέλλες αποκτά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μόνιμη έδρα στις Βρυξέλλες αποκτά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

 

 
Μόνιμη έδρα στις Βρυξέλλες αποκτά πολύ σύντομα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την διαδικασία οργάνωσης του γραφείου, που δρομολογήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην έδρα της Κομισιόν, να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
 
Στις αναγκαιότητα λειτουργίας του γραφείου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, όπου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας  Karmenu Vella. 
 
«Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από εδώ και στο εξής  στις Βρυξέλλες είναι αδήριτη ανάγκη, καθώς διανύουμε μια νέα περίοδο για την χώρα μας, για την Ευρώπη και πολύ περισσότερο για τα νησιά. Από την στιγμή που για το κεντρικό κράτος οι αποφάσεις που αφορούν την νησιωτικότητα είναι κάτι εντελώς άγνωστο, είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι, απέναντι στους νησιώτες, να μεταφέρουμε το θέμα εκεί που βρίσκεται πλέον το κέντρο λήψης των αποφάσεων. Στο εξής, θα δίνουμε τον “πόλεμο” για τα νησιά μας σε Αθήνα και Βρυξέλλες» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε  ότι «ο στόχος μας είναι πολύ μεγάλος, όσο μεγάλη είναι και η ανάγκη να στηρίξουμε τα νησιά μας που αντιμετωπίζουν σήμερα ιδιαίτερα ζητήματα». 
 
Οι λόγοι που στην παρούσα περίοδο επιβάλλουν μόνιμη παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι τρεις: η υποχρηματοδότηση, το μεταναστευτικό και η ανάδειξη της νησιωτικότητας.