(ΦΩΤΟ) Μύκονος "εν πλω"! Εξέπληξε ευχάριστα η Μυκονιάτικη Κουζίνα στο Super Ferry II

(ΦΩΤΟ) Μύκονος

 

 
Η κοσμοπολίτισσα Μύκονος ξέρει να περιποιείται τους επισκέπτες της και να τους εκπλήσσει ευχάριστα και με τα παραδοσιακά της προϊόντα. Πολλά από αυτά μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά, όμως έφτασε η στιγμή η Μυκονιάτικη κουζίνα και οι γεύσεις της, που κάνουν όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή τους στα εστιατόρια, να ταξιδέψουν και έξω από το νησί κάνοντας ευρύτερα γνωστή την παρουσία τους.
 
Μια τέτοια εκδήλωση και μάλιστα εν πλω πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στο κεντρικό σαλόνι του Superferry II, όπου έγινε η πρώτη επίδειξη «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω...» που οργανώθηκαν από το Δήμο Μυκόνου και τις δομές της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης  Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) μέσα στα πλαίσια δράσεων για την ανάδειξη της Μυκονιάτικης Γαστρονομίας, παραδοσιακής και σύγχρονης, και για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της κτηνοτροφίας στη Μύκονο.
 
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, παρουσιάστηκαν το μυκονιάτικο γιαούρτι, η τυροβόλια Μυκόνου, η κοπανιστή, το λουκάνικο και η λούζα. Η εκδήλωση περιελάμβανε ζωντανά μαγειρέματα μπροστά στο κοινό, ενώ με τα προϊόντα κεράστηκαν σε περισσότερα από 500 άτομα.
 
Οι συνταγές που εκτελέστηκαν ήταν γλιστρίδα με γιαούρτι-λεμόνι-καρύδια από τον αντιπρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ Βαγγέλη Πελέκη και crostatta με λούζα-άγρια ρόκα-και φύλλα κάππαρης από τον μάγειρα Κώστα Γαρυφάλλου. 
 
Ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου, υπεύθυνος σε θέματα Τουρισμού, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ήταν παρών, χαιρέτισε την εκδήλωση και δήλωσε πως δράσεις ανάλογες θα ακολουθήσουν σε στοχευμένο κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
"Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των νέων προσεγγίσεων της τουριστικής προβολής της Μυκόνου, στα νέα σύγχρονα μοντέλα διαφήμισης και σκοπός μας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν λαμβάνοντας χώρα, μεταξύ άλλων, και σε τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετέχει η Μύκονος" ανέφερε στο MYKONOS DAILY ο κ. Ατζαμόγλου. 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι προϊόντα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Super Ferry προσέφεραν το Τυροκομείο Μυκόνου και το κρεοπωλείο Μενάγιας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και το περιοδικό γαστρονόμος. 
 
Πατήστε στις παρακάτω φωτογραφίες για να δείτε στιγμές από την εκδήλωση