Δικαιώθηκε στο Εφετείο ο Χρήστος Βερώνης - Διαβάστε αποκλειστικές δηλώσεις και ρεπορτάζ

Δικαιώθηκε στο Εφετείο ο Χρήστος Βερώνης - Διαβάστε αποκλειστικές δηλώσεις και ρεπορτάζ

 

 


Αθωωτική για τον Χρήστο Βερώνη ήταν η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου σχετικά με την υπόθεση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης για τριετή φυλάκιση με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων που του είχε επιβληθεί πέρυσι για την υπογραφή του σε μία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής το 2007 που αφορούσε διαγωνισμό καθαριότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά πριν τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης για μια υπόθεση που ξεκίνησε στις 11:50 το πρωί. 

 

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Όλοι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε δόλος στην επίμαχη υπογραφή του κ. Βερώνη. Ενώ ο πρώην γραμματέας του Δήμου Αντώνης Ρουσσάκης υποστήριξε για άλλη μία φορά, όπως και πέρυσι στην δίκη, ότι ο ίδιος δεν είχε καταλάβει σωστά και καθαρόγραψε την απόφαση (η οποία δεν είχε παρθεί) για τον διαγωνισμό, την οποία εν συνεχεία υπέγραψε ο δήμαρχος.

 

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η κατάθεση του κ. Σκαγιά ο οποίος σε αντίθεση με την περσινή κατάθεση καταπέλτη εναντίον του πρώην δημάρχου, χθες εμφανίστηκε ήπιος στο δικαστήριο τονίζοντας ότι ο κ. Βερώνης μπορεί και να μην ήξερε ότι δεν είχε παρθεί η απόφαση την στιγμή που υπέγραφε.

 

Αξίζει να αναφερθεί και η απουσία του μηνυτή Σ. Μαυρέλη από την δίκη. Δεν παρέστη ούτε σε δική του υπόθεση που είχε σήμερα για άσκηση έφεσης απέναντι σε πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν χρειάστηκε να καταθέσουν οι κυρίες Αποστόλου Μαριγούλα και Γρυπάρη Μαργαρίτα και ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος (πρώην υπάλληλος της Τ.Υ).

 

Φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της δίκης ο κ. Βερώνης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο mykonosdaily.gr ευχαρίστησε τόσο τους μάρτυρες όσο και τους συνηγόρους του που βοήθησαν ώστε να διαφανεί η αλήθεια.

 

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην δημάρχου

 

"Μετά το πέρας της υποθέσεως οφείλω να ευχαριστήσω τους μάρτυρες όλους μα όλους που είπαν την πραγματικότητα και απεκατεστάθησαν τα πράγματα και αθωώθηκα, να ευχαριστήσω και σεβαστό δικαστήριο και βεβαίως τους δικηγόρους που είχα τον καθηγητή κ. Μυλωνόπουλο, την κα Δήμου και τον κ. Συκουτρή γιατί όλοι βοήθησαν στο να εξευρεθεί και να διαφανεί στο δικαστήριο η αλήθεια και να τελειώσει μια ταλαιπωρία για μία υπογραφή που είχα βάλει και την οποίο την πήρα πίσω δύο μέρες μετά χωρίς να γίνει κάτι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βερώνης. 

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Καμμή