«Απογευματινή Βάρδια στον Αρμενιστή» την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

«Απογευματινή Βάρδια στον Αρμενιστή» την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

 

 

 

 
Στην πανσέληνο*, την Κυριακή στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα η Δημοτική Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνει την πρώτη μεγάλη φθινοπωρινή της εκδήλωση «Απογευματινή Βάρδια στον Αρμενιστή»
 
Μια μουσική βραδιά με τους:
Δάφνη Πανουργιά - Τραγούδι
Στέλιος Ταχιάτης - Βιολοντσέλο
Πλάτων Ανδριτσάκης – Κιθάρα
 
Ο ερευνητής Νίκος Μπένος-Πάλμερ θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση του φάρου και της ιστορίας του.
 
Μετά τα σημαντικά εικαστικά αφιερώματα στον Πέτρο Παπαβασιλείου και στον Αλέξη Ακριθάκη που διοργάνωσε με επιτυχία η ΚΔΕΠΠΑΜ και το σπουδαίο έργο του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που ανέβηκε στη θεατρική της σκηνή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, η πολιτιστική δράση συνεχίζει δυναμικά και το φθινόπωρο. Πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε είναι η μουσική βραδιά στον φάρο «Αρμενιστή» με δωρεάν είσοδο για όλους. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός, πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Φάρων και σκοπεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την αναστήλωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη του «Αρμενιστή» ως μνημείο της ναυτικής ιστορίας της Μυκόνου. H Είσοδος ελεύθερη.
 
Δωρεάν μετακίνηση, στις 6 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι.  
 
*Μετά τα μεσάνυχτα της 27ης και πριν το χάραμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 θα συμβεί και το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της ολικής έκλειψης της υπερπανσελήνου, ένα φαινόμενο που θα επαναληφθεί ξανά το 2033.