Συναυλία: «Αντάμωμα στο κέντρο του Αιγαίου» Μεσογειακοί ήχοι απόψε στο θέατρο Λάκκας

Συναυλία: «Αντάμωμα στο κέντρο του Αιγαίου» Μεσογειακοί ήχοι απόψε στο θέατρο Λάκκας

 


Μια μεγάλη γιορτή, με καλεσμένους δεκατρείς μουσικούς από την Ιταλία, την Κροατία, τη Σερβία και την Ελλάδα, διοργανώνει το φεστιβάλ «Αντανάκλασις» Μυκόνου, που συμπληρώνει αισίως φέτος τον 5ο χρόνο λειτουργίας του.

 
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται απόψε Παρασκευή 25/9 στο Θέατρο Λάκκας, στη Χώρα Μυκόνου και ώρα 09:00 το βράδυ.
 
Δεκατρείς δεξιοτέχνες οργανοπαίχτες, νέοι σε ηλικία που υπηρετούν την παραδοσιακή μουσική, κι ο καθένας τους φέρει διαφορετικούς σκοπούς, μελωδίες, ταξίμια, μακάμ, μουσικές φόρμες, τεχνοτροπίες, ό,τι αποτελεί την ανεκτίμητη άυλη πολιτιστική κληρονομιά κάθε λαού που περνάει φυσικά από γενιά σε γενιά, συναντώνται απόψε στο κέντρο του Αιγαίου. 
 
Η επιλογή των μουσικών οργάνων που φέρνει μαζί του ο καθένας, αντιπροσωπευτική της μουσικής παράδοσης κάθε τόπου. Έτσι, η Σερβία συμμετέχει με καβάλ, η Κροατία με παραδοσιακή λύρα, η Ιταλία με ακορντεόν, η Ελλάδα με μαντολίνα και λαούτα, δύο έγχορδα που έχουν σφραγίσει τη μουσική ταυτότητα του Ιονίου και του Αιγαίου αντίστοιχα, αλλά και με νησιώτικο βιολί και κρητική λύρα. Μαζί τους, θα συμπράξει η Μαρία Αναματερού, που με την ατόφια κυκλαδίτικη φωνή της θα μας ταξιδέψει στο Αιγαίο, κι από κει στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο.Παίζουν:
 
Dalibor Pauric, λυρίτσα
Dragana Tomić, καβάλ, τραγούδι
Josep Vilarrubla, ακορντεόν
Μαρία Αναματερού, τραγούδι
Θεολόγος Μιχελλής, βιολί
Δημήτρης Βαρελόπουλος, λαούτο
Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα
Πέτρος Λαμπρίδης, κοντραμπάσο
Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας
 
Η γιορτή αυτή της παραδοσιακής μουσικής πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευτέρπη» (Euterpe), που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη των μουσικών παραδόσεων αλλά και την πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στην Ιταλία, τη Σερβία, τη Κροατία και την Ελλάδα. Το «Αντάμωμα στο κέντρο του Αιγαίου» αποτελεί την τέταρτη δράση της πρωτοβουλίας αυτής, που δικαίως πήρε το όνομά της από τη μούσα της μουσικής.
 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.