Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυκόνου λόγω έλλειψης δασκάλων

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυκόνου λόγω έλλειψης δασκάλων

 

 

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη δασκάλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου. Για 310 παιδιά υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόλις 10 δάσκαλοι και κανείς με ειδικότητα.

Όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια του Αγιασμού ο υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Σπύρος Σκανδάλης σε σύνολο 15 τμημάτων και 310 μαθητών υπάρχουν μόλις 10 δάσκαλοι και κανείς εκπαιδευτικός ειδικότητας. 

Υπό αυτές τις συνθήκες 5 τμήματα βρίσκονται χωρίς βασικό δάσκαλο, ενώ συνεννώσεις δεν μπορεί να γίνουν λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών. "Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου απαιτούνται 28 με 30 εκαπιδευτικοί" τόνισε ο κ. Σκανδάλης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να διανεμηθούν βιβλία και να γίνει ανάληψη τάξεων για να ξεκινήσει το ωρολογιακό πρόγραμμα, ούτε όμως και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μαθητών στο σχολείο. 

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωση των αρμοδίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ωστόσο το σχολείο τις επόμενες μέρες το σχολείο θα λειτουργεί μόνο τυπικά καθώς οι δάσκαλοι μπορούν να φέρουν σε πέρας μόνο το διοικητικό κομμάτι και όχι το διδακτικό μέρος. Θα είναι παρόντες στο ωράριό τους αλλά "είναι φύση αδύνατο το σχολείο να λειτουργήσει". 

Την Δευτέρα οι μαθητές του 1ου Δημοτικού δεν θα πάνε σχολείο, ούτε θα μοιραστούν βιβλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κενά θα αρχίσουν να καλύπτονται από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.