Υπέρ της διαφάνειας η Δημοτική Αρχή της Μυκόνου, δήλωσε η δημαρχεύουσα κ. Γρυπάρη

Υπέρ της διαφάνειας η Δημοτική Αρχή της Μυκόνου, δήλωσε η δημαρχεύουσα κ. Γρυπάρη

 
Στη Σύρο παραβρέθηκε η Δημαρχεύουσα Μυκόνου κα Ειρήνη Γρυπάρη την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σούρλα Γεώργιο, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ.  Παρόντες στη σύσκεψη η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης,  Ο Πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς  αλλά και Δήμαρχοι από τους Δήμους.  
 
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να εκθέσουν οι Δήμαρχοι αλλά και οι ιθύνοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με μια συντονισμένη προσπάθεια υπό τον Γενικό Γραμματέα να βρεθούν άμεσες και καίριες λύσεις. 
Η Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη επεσήμανε ότι ο Δήμος Μυκόνου αλλά και η Δημοτική αρχή του νησιού τάσσονται υπέρ της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης και υποσχέθηκε κάθε αρωγή από πλευράς Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, επεσήμανε ότι από την στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, από τις 28 Ιουνίου του περασμένου έτους, έχει προσπαθήσει σε συνεχή συνεργασία με τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου να βάλει σε τάξη τα διάφορα θέματα του Δήμου, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την επιθυμία της η Μύκονος να σταματήσει πλέον να βάλλεται και να διαπομπεύεται, άλλωστε κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στους Μυκονιάτες που είναι άνθρωποι εργατικοί, προοδευτικοί και έξυπνοι επιχειρηματίες. Άνθρωποι που αφουγκράζονται τις ανάγκες κάθε εποχής, οι Μυκονιάτες – όπως τόνισε η Δημαρχεύουσα, κρατούν τη Μύκονο στην κορυφή κι η ίδια δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Μύκονος στην κορυφή.