Πραγματοποιήθηκε χθες η 3η Γ.Σ. της Δημοτικής Κίνησης

Πραγματοποιήθηκε χθες η 3η Γ.Σ. της Δημοτικής Κίνησης

 

 

 
Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, η 3η Συνέλευση μελών της Κίνησης Πολιτών Σύρου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης..
 
Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις των μελών για τον τίτλο της Κίνησης και μετά από συζήτηση ψηφίστηκε ο τίτλος «Κίνηση Πολιτών Σύρου», με υπότιτλο τις λέξεις «Συμμετοχή-Δημιουργία-Αλληλεγγύη-Ανατροπή». Τα παραπάνω θα αποτελούν πλέον τον επίσημο τίτλο της παράταξης.
 
Παρουσιάστηκε το πολιτικό πλαίσιο των Προγραμματικών θέσεων και δημιουργήθηκαν πέντε ομάδες εργασίας επεξεργασίας προγράμματος, όσες και οι αντίστοιχες Ενότητες του Προγράμματος της παράταξης. Οι ομάδες αυτές θα παρουσιάσουν, σε συνεργασία με την Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, το πρώτο αποτέλεσμα των εργασιών τους σε 15 ημέρες.
 
Η οριστικοποίηση του πολιτικού πλαισίου των Προγραμματικών Θέσεων θα γίνει με ψηφοφορία στην 4η Συνέλευση, προκειμένου να ενσωματωθούν οι τροποποιήσεις – παρεμβάσεις των μελών της Κίνησης.
 
Αποφασίστηκε η πρώτη παρουσίαση των Προγραμματικών Θέσεων να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ποσειδωνία. Για την εκδήλωση αυτή θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου εντός των επόμενων ημερών.
 
Τέλος, συζητήθηκε διεξοδικά το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος ανάδειξης του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την Κίνηση Πολιτών Σύρου για τη θέση του/της υποψήφιου/ας Δημάρχου.
 
Θεωρώντας πως μόνο μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές και συμμετοχικές  διαδικασίες, μπορεί να διασφαλιστεί η Αυτο-Διοίκηση, όπου ο πολίτης θα είναι «πολίτης», δηλαδή εκείνος που μετέχει στα κοινά, συνδιαμορφώνει και συναποφασίζει για τις πολιτικές που αφορούν τη ζωή του, η προσωρινή συντονιστική επιτροπή, καλεί όλους τους Συριανούς "να ξεπεράσουμε μαζί την αδράνεια, την ανάθεση σε πρόσωπα, να εμπιστευθούμε τις ιδέες μας και τη δημιουργικότητά μας και να συμμετέχουμε ενεργά  σε αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα".
 
Η 4η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  9 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.