154.000,00€ για τα σχολεία της Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Αναλυτικά τα ποσά ανά νησί

154.000,00€ για τα σχολεία της Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Αναλυτικά τα ποσά ανά νησί

 


Το ποσό των 154.000,00€ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της Μυκόνου. Το ποσό εντάσσεται στα 4.000.000€ 4 εκατομμυρίων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να στηρίξει επικουρικά τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, αρμοδιότητα του Α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

«Είναι πολιτικό και ηθικό χρέος μας να είμαστε παρόντες και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ακόμη και σε θέματα στα οποία ο νομοθέτης δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα παρέμβασης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης  σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε «Οι τρομακτικές περικοπές στα οικονομικά των Δήμων και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στα νησιά μας, μας οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας η οποία δεν έχει προηγούμενο στον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εξασφαλίσουμε ειδικό κωδικό για κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα στηρίξουν επικουρικά τους Δήμους στο έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων,  παρά το γεγονός ότι πρόκειται  αποκλειστικά για αρμοδιότητα των Δήμων». 

Ειδικότερα, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κονδύλι 4 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων. 
 
Η κατανομή των κονδυλίων αυτών ανά νησί (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας), έγινε με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και με μέθοδο που εξάγει το αποτέλεσμα της κατανομής λαμβάνοντας υπόψιν, με συντελεστή βαρύτητας, τον αριθμό των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων ανά νησί και τον αριθμό των μαθητών ανά νησί, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2014. Ειδική μέριμνα λήφθηκε για τα πολύ μικρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα οποία η κατανομή έγινε εκτός κριτηρίων. 
 
Στο προσεχές δίμηνο, με εντολή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα κληθούν οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να καταθέσουν στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα, κατάλογο με τις παρεμβάσεις με την ιεράρχηση που οι ίδιοι κρίνουν ανά σχολική μονάδα και εντός του ποσού της κατανομής ανά νησί, προκειμένου να συμφωνηθεί στη συνέχεια η διαδικασία υλοποίησης των ανωτέρω παρεμβάσεων. 
 
Δείτε αναλυτικά τα κονδύλια για την συντήρηση των σχολικών μονάδων ανά νησί