6η γιορτή της ελιάς και ημερίδα για την ελαιοκαλλιέργεια 15 & 16 Μαρτίου στην Ρόδο

6η γιορτή της ελιάς  και ημερίδα για την ελαιοκαλλιέργεια 15 & 16 Μαρτίου στην Ρόδο

 

 

 

 
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνη Χατζηιωάννου είχαν σήμερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της 6ης γιορτής της ελιάς που θα γίνει στα Λάερμα Ρόδου 15 και 16 Μαρτίου. Η συνάντηση  ειχε ως θέμα της την οργάνωση της ημαντικής αυτής εκδήλωσης που αφορά στη σημαντικότερη καλλιέργεια την καλλιέργεια της ελιάς. 
 
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Αφροδίτη Πατουνα, Βάσω Διακογεωργίου, Χριστίνα Καρικα, και ο δημοσιογράφος Τέρης Χατζηιωάννου παρουσίασαν στον Αντιπεριφερειάρχη το σχέδιο για το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου που περιλαμβάνει:
 
α) Ημερίδα το Σάββατο 15 του μηνός υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας στην οποία θα παρουσιάσουν εισηγήσεις από Γεωπόνους, ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, και τυποποιητές λαδιού για τη σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων.
 
β) Γιορτή για την ελιά και τα προϊόντα της στη πλατεία του χωριού, όπου θα παρουσιαστούν συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής της πατρίδας μας και θα προσφερθούν τοπικά μαγειρέματα και προϊόντα του ελαιόδεντρου.
 
 
Η οργανωτική επιτροπή στο προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει οργανωτικές λεπτομέρειες για την 6η γιορτή της ελιάς στα Λάερμα.