Για τραγικές καθυστερήσεις στα έργα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ρόδο, κάνει λόγο ο Χ. Κόκκινος

Για τραγικές καθυστερήσεις στα έργα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ρόδο, κάνει λόγο ο Χ. Κόκκινος

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου η 3η συνεδρίαση για το 2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.
 
Με εμφανέστατο άγχος - λόγω των τραγικών καταστροφών του Νοεμβρίου 2013- της περιφερειακής αρχής Ν. Αιγαίου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Ν.Α. (με θετική ψήφο των εκπροσώπων του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπου Κόκκινου και κ. Γιώργου Παπαμανώλη)  τα πρακτικά της δημοπρασίας του έργου "Γέφυρα Κρεμαστής προϋπολογισμού 3,5 εκ. Ευρώ".
 
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι επιτροπές δημοπρασίας και ανάθεσης των έργων "Αποκατάσταση τεχνικού στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής - Παστίδας" και στην "Εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου".
 
"Ψηφίσαμε θετικά επισημαίνοντας ότι η κατασκευή των ανωτέρω έργων και η συντήρηση των οδικών αξόνων έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πριν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο το Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014" επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του συνδυασμού.
Για "τραγικές καθυστερήσεις" και "μεγάλες πολιτικές ευθύνες" κάνει λόγο ο επικεφαλής Χαράλαμπος Κόκκινος επισημαίνοντας ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν, εισηγήσεις για υλοποίηση σοβαρών έργων στα νησιά των Κυκλάδων.
 
"Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου δεν έχει πρόγραμμα και αναπτυξιακό σχέδιο. Με "μερεμέτια" και "μπαλώματα" επιχειρεί να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις της" καταλήγει στην κριτική του ο κ. Κόκκινος.