Επίσκεψη του Προέδρου του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη στην Χάλκη

Επίσκεψη του Προέδρου του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη  στην Χάλκη

 

 

 

Το νησί της Χάλκης επισκέφτηκε  ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου Ν. Αιγαίου κ.  Μιχάλης Μπαριανάκης όπου είχε συνάντηση με τo δήμαρχο  του νησιού κ. Μιχάλη Πατρό .Ενημερώθηκε εφ΄όλης της ύλης για τα προβλήματα του νησιού , ενώ του έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει πλέον έλλειψη νερού μετά από την πρωτοβουλία του δήμαρχου για τοποθέτηση συγκροτημάτων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και εξοικονόμηση 600 m3  την ημέρα.
 
Από κοινού αποφασίστηκε η δενδροφύτευση των δρόμων και των παραλιών με 500 φυτά που θα τους διατεθούν δωρεάν από το φυτώριο αφού πρώτα γίνει μελέτη από τον υπεύθυνο του φυτωρίου κ. Νίκο Ρένεση για την καταλληλότητα και ανθεκτικότητα των φυτών στις ξηροθερμικές συνθήκες του νησιού.
 
Επίσης θα δοθούν δωρεάν στο Δήμο ,μετά και τη επίλυση του προβλήματος του νερού από τον Δήμαρχο και 200 καλλωπιστικά φυτά για να μοιραστούν στους κατοίκους του νησιού για να φυτευθούν σε πάρκα και αυλές για ένα πιο όμορφο και περισσότερο πράσινο αστικό περιβάλλον.
 
Επίσης αναφέρθηκε ότι τα παιδιά των σχολείων από την νέα σχολική χρονιά μπορούν να οργανώσουν επίσκεψη  στο φυτώριο με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση τους σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας  
 
Θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν από το φυτώριο να ξεναγηθούν στους χώρους του θερμοκηπίου , να ενημερωθούν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και να παρακολουθήσουν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών φυταρίων πεύκων ,κυπαρισσιών αρωματικών και καλλωπιστικών που χρησιμοποιούνται στις δεντροφυτεύσεις της Περιφέρειας .
 
Ο κ. Μπαριανάκης συζήτησε  με το δήμαρχο για οικονομικά θέματα που αφορούν το νησί και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .Άμεσα ο κ Μπαριανάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη για τον  προγραμματισμό και την υλοποίηση τους.