Διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας με απλά βήματα

Διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το σπίτι σας με απλά βήματα

 

 

 
Αποχαιρετίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές που κατοικούν στα διάφορα αντικείμενα του σπιτιού σας με συμβουλές βγαλμένες από την εμπειρία των ειδικών. Μάθετε πως φεύγει η δυσοσμία από τα τσιγάρα, από το τηγάνισμα, μέσα από το ψυγείο… Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και γλυκές μυρωδιές θα κατακλύσουν τη ζωή σας…
 
Ένας πρακτικός τρόπος για να αποφύγετε τη δυσάρεστη οσμή των σκουπιδιών είναι να πασπαλίσετε τον κάδο με ψιλή άμμο.
 
Λίγες φλούδες πορτοκαλιού πάνω στα μηχανήματα κλιματισμού είναι ότι χρειάζεται για να αρωματιστεί ο χώρος σας ευχάριστα και διακριτικά.
 
Το θερμός σας μυρίζει άσχημα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το γεμίσετε με ζεστό νερό και να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού.
 
Κλείστε το και αφήστε το για είκοσι λεπτά. Ξεβγάλετε το με νερό, αφήστε το να στεγνώσει και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
 
Αν οι βαλίτσες σας μυρίζουν κλεισούρα, λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε βάλτε στο εσωτερικό τους δυο με τρεις κύβους ζάχαρης. Η ζάχαρη έχει το χαρακτηριστικό να απορροφά την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά δε θα υπάρχει πια.
 
Αντιμετωπίστε τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου. Aνάψτε τα κεριά του σπιτιού σας. Η ζεστή φλόγα του κεριού έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τη δυσάρεστη οσμή του τσιγάρου.
 
Αν το ψυγείο σας έχει αποκτήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά λόγω κάποιων φαγητών, αντιμετωπίστε το πρόβλημα με το να τοποθετήσετε στο εσωτερικό του ένα μπαστουνάκι κανέλας.
 
Αν έχετε κόψει κρεμμύδια ή σκόρδα και ως αποτέλεσμα τα χέρια σας μυρίζουν, τότε πάρτε λίγο ελληνικό καφέ ή λεμονόκουπα και τρίψτε καλά τα χέρια σας.
 
Αποφύγετε την τσιγαρίλα. Ρίξτε λίγη βανίλια με σκόνη στα τασάκια. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που θα σβήνετε το τσιγάρο σας θα μυρίζει βανίλια.
 
Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα βράζοντας σε λίγο νερό καμιά εικοσαριά γαρύφαλλα.
 
Αν η κουζίνα σας μυρίζει τηγανίλα κάψτε μέσα σε σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού!
 
Αν τα ντουλάπια σας μυρίζουν κλεισούρα βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και τοποθετήστε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
 
Αν τα ποτήρια σας έχουν μια άσχημη οσμή λόγω φαγητών όπως αυγό, κρεμμύδι, σκόρδο, ψάρι, διώξτε τη, πλένοντας τα ποτήρια με ξύδι.