(φωτο) Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χορωδία Μυκόνου ένωσαν τις φωνές τους για την πανσέληνο

(φωτο) Γεράσιμος Ανδρεάτος και Χορωδία Μυκόνου ένωσαν τις φωνές τους για την πανσέληνο

 
Μια αξέχαστη βραδιά έζησαν χθες οι φίλοι της μουσικής στο θέατρο της Λάκκας, αποχαιρετώντας την τελευταία πανσέληνο του φετινού καλοκαιριού με «Τραγούδια και Στίχους από την Θάλασσα ως τον Ουρανό».
 
Η συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου με την συμμετοχή της Χορωδίας Μυκόνου της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Π.Α.Κ.Ο. Γεώργιος Αξιώτης, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Αν και η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Δήλο, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι ματαίωσαν το ταξίδι με αποτέλεσμα η συναυλία να πραγματοποιηθεί στο θεατράκι.
 
Ιδιαίτερα προσεκτική και εναρμονισμένη με το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της βραδιάς ήταν η επιλογή των τραγουδιών που ερμήνευσε τόσο ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, όσο και η Χορωδία Μυκόνου.
 
Στο κατάμεστο θεατράκι παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
 
 «Ο πολιτισμός είναι μια ουσιαστική στάση ζωής. Ο πολιτισμός, μέσα από κάθε μορφή τέχνης που εκφράζεται είναι ο χώρος όπου μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, να σκεφτούμε για το παρόν και να οραματιστούμε για το μέλλον, να ξεπεράσουμε έστω πρόσκαιρα δυσκολίες της καθημερινότητας» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κων/νος Κουκάς και επεσήμανε «Πέρα όμως από κάθε εκτίμηση δυσκολίας ή ευκολίας, μέσα από τον πολιτισμό, γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Ζούμε την τέχνη που έχουμε ανάγκη να ακούσουμε, να δούμε, να συμμετάσχουμε. Η τέχνη είναι λοιπόν και μια μεγάλη παρηγοριά για το παρόν. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας και κυρίως να γνωρίσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και τον εαυτό μας. Η μουσική και η τέχνη γενικότερα είναι ένα είδος αυτογνωσίας» κατέληξε.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Κουκάς πρόσφερε ένα σπάνιο βιβλίο της Δήλου ως ενθύμιο για την βραδιά στον καταξιωμένο Έλληνα ερμηνευτή.
 
Η συναυλία διοργανώθηκε στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελλάδος υπό την Αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου. 
 
Χορωδία Μυκόνου: Ασημομύτη Μαρία, Βερώνη Κατερίνα, Γεωργίου Δημήτρης, Καλπουρτζής Αντώνης, Καλπουρτζή Ελένη, Καρακατσάνη Ελένη, Κατρατζοπούλου Καίτη, Κοντοσταύλου Μαρία, Κουκάς Κώστας, Κουσαθανάς Θανάσης, Κουσαθανάς Ντάνιελ, Κουσαθανάς Παναγιώτης, Κουσαθανά Στέλλα, Κωνσταντάρα Ειρήνη, Λάζου Άννα, Μαύρος Αντώνης, Μιχαλή Άννα, Μολανδώνη Μυρτώ, Μπρέζα Χριστίνα, Πιτσίκου Μαρίνα, Ριζόπουλος Γιώργος, Ρούση Άλκηστις, Σάρδη Ειρήνη, Σαχάς Βασίλης, Σταμούλης Γιώργος, Φαμέλη Δήμητρα, Χαρχαντή Βάσω, Χατζηιωάννου Στέλλα.
 
Απαγγελία ποιημάτων: Μολανδώνη Μυρτώ, Μπρέζα Χριστίνα.
 
Μουσικοί: Μπάμπης Αμοιρίδης (κιθάρα), Μάριος Ξυδάκης (τύμπανα), Δημήτρης Κουκουζέλης (μπάσο), Ντάνιελ Κουσαθανάς (ηλεκτρική κιθάρα), Τίνα Ψαλίδα (βιολί, Ματολίνο)
 
 
Ο κ.Κουκάς με τους Δ.Σ. κ.κ. Κοντιζά και Ζουγανέλη Ο κ.Κουκάς με τους Δ.Σ. κ.κ. Κοντιζά και Ζουγανέλη