Έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών στη Μύκονο

Έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών στη Μύκονο

 

 

 

 
Έργα των εικαστικών Γιάννη Μιχαηλίδη και Χριστίνας Νάκου φιλοξενεί από σήμερα η γκαλερί Νάκου στη Χώρα Μυκόνου. «Γράφω με το νερό και το νερό με γράφει» αναφέρει ο καλλιτέχνης ο οποίος  παρουσιάζει 10 Υδατο-γραφίες σε αυτή την ενότητα της έκθεσης. 
 
Όπως αναφέρει η ιστορικός τέχνης  Ελισάβετ Πλέσσα «Νερό, γη, ανθρώπινα δημιουργήματα προορισμένα να ζήσουν στο κύμα και να πεθάνουν κάποτε στο χώμα, η μαγική φθορά του χρόνου, αποτελούν τις πηγές της προσωπικής εικονογραφίας του».
 
Και συνεχίζει, «Ένας κόσμος νερού διατρέχει τη ζωγραφική του Μιχαηλίδη, ίσως πιο γνωστή για τις εμμονές του με τη φύση των υλικών, την αγάπη του για το χαρτί και τις ατέρμονες επεμ¬βάσεις του σε μια ζωγραφική επιφάνεια η οποία ξεκίνησε παραστατικά, γεωμετρικά σχε¬δόν, για να βρει την ταυτότητά της σε μια εξπρεσιονιστική γραφή αρχέγονων παραστάσε¬ων που προέρχονται από την ίδια τη συμπεριφορά των υλικών».
 
 
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Σκιάθο το 1940. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Πήλιο. Έχει εκθέσει έργα σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η Χριστίνα Νάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ειδικευόμενη σε ζωγραφική και μωσαϊκά. Έχει εκθέσει έργα σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα έργα που παρουσιάζει η Χριστίνα Νάκου είναι σχέδια μωσαϊκών εφαρμοσμένα σε χρηστικά αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, η τέχνη σχεδίασης και δημιουργίας μωσαϊκών εφαρμόζεται σε τραπέζια μέσης.
 
Εμπνευσμένη από το υποθαλάσσιο περιβάλλον, η Νάκου δημιουργεί έργα τα οποία αναπαριστούν γνώριμα καβούρια, ψάρια και αστακούς, γνώριμες εικόνες του φημισμένου ελληνικού καλοκαιριού.
 
 
Τα μωσαϊκά είναι αυτόνομα έργα τέχνης, δημιουργημένα σε ελαφριές επιφάνειες αλουμινίου που με την σειρά τους εφαρμόζονται στη βάση των τραπεζιών. Με αυτό τον τρόπο, τα μωσαϊκά μπορούν να κρεμαστούν αυτόνομα και σε κάποιο τοίχο.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.