Εικονική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης κάτω από τα βλέμματα χιλιάδων τουριστών

Εικονική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης κάτω από τα βλέμματα χιλιάδων τουριστών

 

 

 
Μια νέα εποχή στο πολιτισμικό θεσμό της αναπαράστασης του ηφαιστείου της Θήρας ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 21-23 Αυγούστου 2015.
 
Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε τη διοργάνωση της ετήσιας αναπαράστασης της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου που προσελκύει το ενδιαφέρον κάθε χρόνο σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 
 
Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε για τη καινοτομία, τη διαφορετικότητά της και τη σύγχρονη προσέγγιση ενός τόσο διαδεδομένου πολιτισμικού θεσμού που όπως φάνηκε, ειχε ανάγκη αναβάθμισης προκειμένου να εξελιχθεί και να καθιερωθεί πλέον ως ετήσια, παγκόσμια πολιτισμική διοργάνωση της Σαντορίνης.
 
"Τα "Ηφαίστεια 2015" αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πολιτισμικό τριήμερο με ποικίλες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, σε διαφορετικές τοποθεσίες και είχαν ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή όλου του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης σε αυτήν την ετήσια πολιτισμική διοργάνωση" αναφέρει η έπαρχος Θήρας Θεώνη Λειβαδάρου και επισημαίνει "Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη και σύγχρονη προώθηση του Πολιτισμού και της Παράδοσης των νησιών μας, όπως και της Σαντορίνης".