Επεκτείνεται και στους αθλητές το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης του Δήμου Τήνου

Επεκτείνεται και στους αθλητές το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης του Δήμου Τήνου

 

 

 
Μετά από την επιτυχή κάλυψη των πολιτών, επεκτείνεται και σε όλους τους αθλητές, στους εκτός έδρας αγώνες τους, το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης του Δήμου Τήνου. Μια πρωτοβουλία του Δήμου που ξεκίνησε πέρυσι σε συνεργασία με την INTERAMERICAN με σημαντικά αποτελέσματα.   
 
Ο Δήμος Τήνου παρουσίασε την Παρασκευή 31-1-2014, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τον απολογισμό λειτουργίας επί ένα χρόνο (όλο το 2013) της υπηρεσίας παροχής ιατρικής βοήθειας (σε έκτακτες ανάγκες) προς τους κατοίκους της Τήνου και παράλληλα το ιστορικό της δημιουργίας αυτού του Προγράμματος, από το Δήμο. Ενός Προγράμματος που έχει συμπληρωματική – επικουρική λειτουργία ως προς το ΕΚΑΒ και που βρήκε μιμητές μια σειρά νησιωτικών και όχι μόνο Δήμων, που κινήθηκαν με βάση την εμπειρία του Δήμου Τήνου.
 
Παράλληλα με το Δήμαρχο Τήνου, οι κ.κ. Γεώργιος Κώτσαλος, Γεώργιος Μαυρέλης και Γεώργιος Σκαρμούτσος, από πλευράς ασφαλιστικής εταιρείας, αναφέρθηκαν στην εμπειρία του πρώτου αυτού χρόνου.
 
Στο οικονομικό μέρος του απολογισμού εντύπωση προκάλεσε το ουσιαστικό (μετά την αφαίρεση των χορηγιών και της έκπτωσης που προβλέφθηκε από την σύμβαση ως επιστροφή ασφαλίστρου) κόστος της πρώτης χρονιάς, μόλις στα 18.000 ευρώ.
 
Στο ουσιαστικό μέρος, οι πολίτες πληροφορήθηκαν ότι με βάση τις παροχές της υπηρεσίας, κατά το 2013:
 
63 Τηνιακοί υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στην Αθήνα.
 
479 Τηνιακοί έκαναν χρήση της τηλεφωνικής υπηρεσίας που παρέχει συμβουλές επί ιατρικών ζητημάτων.
 
12 συνάνθρωποι μεταφέρθηκαν με πτητικό μέσο στην Αθήνα και αντιμετώπισαν με επιτυχία το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε προκύψει. Οι 9 από την Τήνο με υγειονομικό ελικόπτερο και οι 3 μέσω Μυκόνου με υγειονομικό αεροπλάνο. Έτσι δοκιμάστηκαν και στην πράξη όλες οι δυνατότητες που παρέχει η σύμβαση και μάλιστα σε χρόνους πολύ καλύτερους από τους προβλεπόμενους. 
 
Το Πρόγραμμα συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, με την προσθήκη της ασφαλιστικής κάλυψης όλων των αθλητών της Τήνου, κατά τους εκτός έδρας αγώνες τους. Επίσης, με την διενέργεια εκδηλώσεων με ομιλητές ιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στην Τήνο και όπου είναι εφικτό, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους αντίστοιχους ιατρούς, στην Τήνο.
 
Η υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των Τηνιακών στον τόπο τους, είναι διαρκείς και ανεξίτηλοι στόχοι και η προσπάθεια συνεχίζεται.