Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά

 

Κλιμακώνει τις επιθέσεις της απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία «υποδέχθηκε» στο γραφείο της νωρίτερα σήμερα τον κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος την επισκέφθηκε προκειμένου –όπως είπε- να την ενημερώσει για τη συγκρότηση του νέου κόμματος και της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, υπό τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα».
 
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η διαδικασία διερευνητικών εντολών άρχισε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί «στα μουλωχτά», μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας.
 
Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως οχληρό» το ότι «για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».
 
Από πλευράς του, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε θεσμική του υποχρέωση να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής και υποστήριξε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα», κάνοντας λόγο για «μνημονιακή κατοχή».