Τέλος η είσοδος στα γήπεδα χωρίς την κάρτα φιλάθλου - Ξεκινάει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τέλος η είσοδος στα γήπεδα χωρίς την κάρτα φιλάθλου - Ξεκινάει το ηλεκτρονικό εισιτήριο

 

 

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κοντονής εξέδωσε σήμερα την απόφαση για την θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτήριου στα γήπεδα ενώ εισάγει για πρώτη φορά την κάρτα φιλάθλου όπου θα ισχύσει υποχρεωτικά για όλους. Χωρίς την κάρτα φιλάθλου απο την αγωνιστική σεζόν 2016 - 2017 δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει εισιτήριο και να εισέρχεται στα γήπεδα.
 
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσαν τα dikaiologitika.gr, τίθεται σε ισχύ κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου από 01-09-2015 , στο οποίο συνδέονται υποχρεωτικά τα επιμέρους συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου των Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α.
 
Έτσι για τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α., τα εισιτήρια εκδίδονται πάντοτε αριθμημένα και ονομαστικά, με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή.
 
Σκοπός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η αντιμετώπιση πράξεων βίας και αξιόποινων εν γένει πράξεων με αφορμή αθλητικές συναντήσεις η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, η προστασία και ασφάλεια των αθλουμένων και των θεατών στους αγωνιστικούς χώρους και η ευχερέστερη προμήθεια των εισιτηρίων και πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για την έκδοση, διάθεση και γενικά τον έλεγχο της διακίνησης των εισιτηρίων.
 
Παράλληλα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 θα είναι υποχρεωτική για κάθε φίλαθλο η προμήθεια κάρτας φιλάθλου.
 
Κάθε φίλαθλος προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο αγώνων και προκειμένου να εισέλθει σε οικεία αθλητική εγκατάσταση θα οφείλει:να την επιδεικνύει υποχρεωτικά κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου, να εισάγει τον ειδικό αριθμό της στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ αποστάσεως (λ.χ. μέσω διαδικτύου) και να φέρει αυτή και να την επιδεικνύει όταν του ζητείται κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση.
 
Το αργότερο μέχρι την 30/09/2015, οι ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές και οι οικείες Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τόσο στο Κεντρικό Σύστημα όσο και στα επιμέρους Συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι την 01-01- 2016. Κατά το εν λόγω διάστημα μέχρι την 01-01-2016, κάθε φίλαθλος θα δικαιούται αλλά δε θα υποχρεούται να ζητεί την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου.
 
Κατά το ίδιο διάστημα, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. μπορούν, ωστόσο, να απαιτήσουν ως προϋπόθεση πώλησης εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων τους την έκδοση και χρήση Κάρτας Φιλάθλου.
 
Μέχρι την 01-01-2016, όσοι δεν επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα έκδοσης υπέρ αυτών Κάρτας Φιλάθλου, μπορούν να αγοράζουν ονομαστικό και αριθμημένο εισιτήριο και να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους με τη επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας διαμονής, και την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α στο σώμα του εισιτηρίου.
 
Η επίδειξη των ανωτέρω εγγράφων είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την αγορά του εισιτηρίου , όσο και κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση (οπότε μπορεί να ζητείται η εν λόγω επίδειξη στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων).
 
Στην περίπτωση αυτή καθίσταται υποχρεωτική η αγορά εισιτηρίου με χρήση ονομαστικοποιημένης κάρτας πληρωμής (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη) ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών (πχ ενδεικτικά ηλεκτρονικό πορτοφόλι/ ηλεκτρονικό χρήμα) που υπόκειται στις υποχρεώσεις ταυτοποίησης του κατόχου των εν λόγω μέσων πληρωμών σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» και τα οποία έχουν εκδοθεί από οποιονδήποτε από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών της ακόλουθης παραγράφου. Το ονομαστικοποιημένο μέσο πληρωμής, επέχει σε αυτές τις περιπτώσεις το ρόλο της Κάρτας Φιλάθλου.