Ένα φυσικό μνημείο, το Σαρακήνικο της Μήλου εκπέμπει “SOS” !

Ένα φυσικό μνημείο, το Σαρακήνικο της Μήλου εκπέμπει “SOS” !

 

 

 
Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, το Σαρακήνικο της Μήλου κινδυνεύει να καταστραφεί, εξαιτίας της βίαιης επέμβασης των επισκεπτών όπως μεταδίδει το milosvoice.  Οι επισκέπτες προκειμένου να αφήσουν το στίγμα τους , γράφουν συνθήματα, ονόματα και αγάπες σκαλίζοντας την λάβα με αιχμηρά αντικείμενα.
 
Το Σαρακήνικο είναι μνημείο φυσικού κάλους και ο Δήμος Μήλου είναι ο μοναδικός που μπορεί να αποτρέψει τη συνέχιση της καταστροφής.
 
 
"Το Σαρακήνικο είναι μία από τις 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια απειλεί το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού μας" δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού Γεράσιμος Δαμουλάκης τονίζοντας "Το μοναδικό αυτό σεληνιακό τοπίο που μαγνητίζει κάθε επισκέπτη, τυγχάνει της προστασίας όλων μας και πάνω από όλα της Δημοτικής Αρχής. Οι περιπτώσεις σμίλευσης και γραφής συνθημάτων πάνω στα βράχια είναι μεμονωμένες και πραγματικά μας εξοργίζουν. Εκεί που ο θεός με την απλότητά του ευλόγησε τον άνθρωπο, κάποιοι επιχειρούν να βάλουν την δική τους παράτερη πινελιά. Δεν θα τους αφήσουμε! Το Σαρακήνικο αποτελεί τον καθρέφτη της σελήνης στην γη και έτσι θα μείνει! Ας βοηθήσουμε όλοι για αυτό".