Πολιτιστικό καλοκαίρι 2015 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2015 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Εκδηλώσεις

 

 

 
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ν.Π.Ι.Δ., που επιχορηγείται και στηρίζεται από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.). Σκοποί του Ιδρύματος είναι: η έρευνα, μελέτη και προβολή της ιστορικής πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, ως και του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντός του, η ανάδειξη των καλλιτεχνικών και των εν γένει πνευματικών επιτευγμάτων των εκ Τήνου καταγομένων, καθώς και η ενίσχυση, ενθάρρυνση και προβολή της προσπάθειας νέων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος στα πλαίσια της διατήρησης και συνέχισης της παράδοσης, που καταξίωσε πανελληνίως την Τήνο, την έκανε να ακτινοβολεί και την κατέταξε σε περίοπτη θέση στον τομέα των εικαστικών τεχνών.
 
Τον Αύγουστο οι επισκέπτες της Τήνου μπορούν να απολαύσουν στο Ι.ΤΗ.Π. : 
 
•         Τη Μόνιμη Έκθεση έργων του μεγάλου Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά 
•         Την έκθεση των έργων του 1ου διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Τήνο: Tinos Quarry Platform.
•         Συναυλία του Νίκου Ζωιδάκη, στις 24 Αυγούστου: ο γνωστός Κρητικός λυράρης στην Τήνο για μια μοναδική συναυλία.
•         Jazz on Tinos 2015: το φεστιβάλ που για 7 συνεχή χρόνια γεμίζει με jazz ήχους τις αυγουστιάτικες νύκτες μας, στις 28, 29 και 30 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο.