Βράβευση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων

Βράβευση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων

 

 

 

Στην εκδήλωση We stand together, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στις Λεύκες Πάρου, από τον Σύλλογο "Φίλοι της Πάρου", βραυβεύτηκε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων.

Η φροντίδα της ψυχικής υγεία και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού απαιτούν την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων για την επίτευξη τους.  Η οργάνωση και λειτουργία των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας στις Κυκλάδες από το 2003 έχει υπάρξει μια πρόκληση και του έργου της σε διεθνή συνέδρια, πρόσκληση από την κυβέρνηση του Βελγίου για παρουσίαση του έργου της, χρηματοδοτήσεις από τα ιδρύματα Μωραΐτη, Μποδοσάκη, Νιάρχος), είναι πάρα πολύ σημαντική η κοινωνική αναγνώριση, από τους εξυπηρετούμενους και όλους τους συμπολίτες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της ΕΠΑΨΥ ευχαρίστησαν τον Σύλλογο "Φίλοι της Πάρου" για την βράβευση, καθώς και τους Δήμαρχο κ. Μ. Κωβαίο που παρέδωσε το βραβείο και τον Δήμο για την συνολική του στήριξη, τον  κ. Γ. Παπανικολάου για την παρουσίαση της Κινητής Μονάδας και την Κοινωνική Λέσχη «Φοίνικας» για τα θερμά τους λόγια αναγνώρισης.

Τέλος,  ευχαρίστησαν όλους όσους έχουν δουλέψει για αυτή την αναγνώριση: την επιστημονική υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Στέλλα Παντελίδου, τους διοικητικά υπεύθυνους Γιώργο Χαδούλη και Κωνσταντίνα Λάζαρη, τις κυρίες Λίνα Κρητικού, Χρύσα Κωνσταντινέα και Εύη Μάργαρη που συντονίζουν την οργάνωση των ταξιδιών και των συνεδριών και βέβαια όλους τους εργαζόμενους και εθελοντές θεραπευτές.