Οι εκδηλώσεις του Θεάτρου "Απόλλων" από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου

Οι εκδηλώσεις του Θεάτρου

 

 

 

Τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις ξεκίνησε εχθές, Κυριακή 9 Αυγούστου, το Θέατρο "Απόλλων" στη Σύρο.
 
Η επόμενη εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ και να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 13 Αυγούστου, είναι η Θεατρική Παράσταση "Η Μέθοδος Γκρονχολμ" του Χορντι Γκαλθεραν, που πρόκειται να παρουσιαστεί από τον Θεατρικό Όμιλο Σύρου "Ο Σουρης".
 
Τέσσερα άτομα συναντιούνται στην αίθουσα συνεντεύξεων μιας πολυεθνικής εταιρίας. Εμφανίζονται ως υποψήφιοι που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση επιλογής για μια διευθυντική θέση. Μόνο που δεν πρόκειται να περάσουν απο μια απλή συνέντευξη αλλά απο τη Μέθοδο Gronholm
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεσύπρης
Μετάφραση: Μαρία Τσατσαρώνη, Γιώργος Καραμίχος
Σκηνικά: Γιάννης Παλαιολόγος, Ελπίδα Γαδ
Παίζουν οι: Βιργινία Χαρμπάτση, Γιάννης Παλαιολόγος, Νίκος Καραμολέγκος, Γιάννης Δεσύπρης
 
Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου, αφού επιστρέφει κοντά στο καλοκαιρινό κοινό του, στην Ερμούπολη Σύρου, φέρνοντας μαζί του την ελπίδα της αναγέννησης και του χαρμόσυνου μηνύματος του θριάμβου στην επίτευξη ενός ανώτερου στόχου. 
 
Το φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, παρουσιάζει για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μια απο τις σπουδαιότερες Ορχήστρες δωματίου της Σκανδιναβίας, την Σουηδική Musica Vitae υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Tiberiu Soare, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου. 
 
Πρόκειται για μια συναυλία με τίτλο: «Μύθοι και Πάθη», με άριες και συμφωνίες των Gluck και Mozart, σε σύμπραξη με την υψίφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη και τον γνωστό κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη. Την επομένη, στις 16 Αυγούστου, η Musica Vitae θα παρουσιάσει αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου των Tchaikovsky, Sibelius, Grieg, Larsson και Atterberg, υπό την διεύθυνση της εξάρχουσας βιολονίστα της Ορχήστρας, Dorota Siuda.
 
Την Ορχήστρα πλαισιώνουν ακόμα, μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, Μαρία Σιφναίου και ο Dimitri Safarian, όμποε, ο Alex Callko, φαγκότo και οι Νίκος Μήτρου και Δημήτρης Κωστής, κόρνο.
 
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 21:00 το βράδυ στο Θέατρο "Απόλλων", με την την συναυλία "Μύθος και Πάθος" να πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Αυγούστου και τη συναυλία "Διαμάντια της Μουσικής Δωματίου" την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ.