Εφοριακοί: «Καλύτερα να "πέφτει σύρμα" και να δουλεύουν οι ταμειακές, παρά πρόστιμα»

Εφοριακοί: «Καλύτερα να

 

 

 

 

Το «τρίπτυχο» της επιτυχούς αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής περιέγραψε στον ΣΚΑΪ η ΓΓ Εφοριακών (ΠΟΕ –ΔΟΥ) Άννα Πουλάκη, δηλώνοντας ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των εφοριακών υπαλλήλων (από 16.000 έχουν μείνει 9.000 υπάλληλοι), αλλά και συμμετοχή της κοινωνίας.
«Χωρίς την κοινωνία, αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να την κερδίσουμε» ανέφερε η κ. Πουλάκη, προσθέτοντας με έμφαση ότι «οποίος ανέχεται τη φοροδιαφυγή είναι συνένοχος στο έγκλημα».
Αναφερόμενη στους ελέγχους, είπε μάλιστα ότι δεν είναι κακό να «πέφτει σύρμα», αφού έτσι κόβονται αποδείξεις.
«Δεν είναι κακό να ‘πέφτει σύρμα’ και να δουλεύουν οι μηχανές... Το να δουλεύουν επί οχτάωρο οι μηχανές για φρέσκο χρήμα είναι καλύτερο από το να βεβαιώσεις ένα πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Η ΓΓ Εφοριακών πρότεινε ακόμη την τμηματική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ, με τη διασύνδεση με τις τουριστικές περιοχές να γίνεται άμεσα, αν δεν μπορεί το μηχανογραφικό σύστημα της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων να «σηκώσει» όλη την Ελλάδα λόγω έλλειψης επενδύσεων στην υλικοτεχνική υποδομή.
 
Η κ. Πουλάκη ανέφερε ακόμη ότι έχει πληροφορίες, τις οποίες πάντως διευκρίνισε πως δεν έχει διασταυρώσει, ότι όσοι αντέδρασαν στους έλεγχους σε πανηγύρι στη Ρόδο ήταν εκτός «δημοκρατικού τόξου» και όχι επιχειρηματίες.