Δημόσιο: Νέο κύμα φυγής για τουλάχιστον 60.000 δημόσιους υπαλλήλους

Δημόσιο: Νέο κύμα φυγής για τουλάχιστον 60.000 δημόσιους υπαλλήλους

 

 

 

Αντιμέτωπο με νέο κύμα φυγής βρίσκεται το ελληνικό δημόσιο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν, υπό τον φόβο του νέου Ασφαλιστικού .
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση ξεπέρασαν τις 5.500, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Εθνος».
 
Βασικός λόγος για τη νέα... «μεγάλη απόδραση» που ετοιμάζουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι το νέο Ασφαλιστικό, με το οποίο αυξάνονται τα ηλικιακά όρια και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 
Οπως επισημαίνεται ωστόσο στο ρεπορτάζ του «Εθνους», η μαζική φυγή
εξυπηρετεί τις συζητήσεις με τους δανειστές που θέλουν μείωση προσωπικού, από τη άλλη επιδεινώνουν τις υπηρεσίες που δέχονται οι πολίτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δέχονται μόνο 3.000 προσλήψεις με τα κενά σε Υγεία και Παιδεία να είναι υπερπολλαπλάσια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000.