Δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

Δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

 
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 παραδόθηκαν στην επιτροπή παραλαβής του Δήμου Μυκόνου, στην Άνω Μερά, δύο (2) νέα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας για τις ανάγκες αποκομιδής. Ο διαγωνισμός που περιλαμβανόταν στην περίληψη διακήρυξης 8856/23-09-2014, καρποφόρησε αποτελεσματικά μετά την υπ’ αριθμ. 8Π/2014/11.09.2014 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που αφορούσε στην προμήθεια των απορριμματοφόρων. Στο χώρο παραλαβής παρευρέθηκαν ο ίδιος ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι.
 
Το ένα όχημα είναι απορριμματοφόρο τύπου πρέσας χωρητικότητας συμπιεσμένων απορριμμάτων 4m3, με μέγεθος μεσαίο, για να εξασφαλίζεται η πολύ καλή ευελιξία του σε στενωπούς και δύσβατα σημεία. Ο κινητήρας του είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας DIESEL, 4/χρονος, 4/κύλινδρος, υδρόψυκτος από τους πλέον εξελιγμένους τύπους, άριστης φήμης και μεγάλης κυκλοφορίας.
Το δεύτερο όχημα είναι επίσης απορριμματοφόρο τύπου πρέσας αλλά έχει χωρητικότητα  12m3. Το όχημα είναι απόλυτα καινούργιο και πρόσφατης κατασκευής. Ο κινητήρας είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, DIESEL, 4/χρονος, 6/κύλινδρος, υδρόψυκτος από τους πλέον εξελιγμένους τύπους.
 
Και τα δύο οχήματα φέρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας, τα οποία περιγράφονται στην τεχνική προσφορά και ικανοποιούν απόλυτα τις βασικές απαιτήσεις σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και το Ευρωπαϊκό πρότυπο prΕΝ–1501-1:1998
Τα απορριμματοφόρα θα τεθούν σε λειτουργία μετά τις σχετικές διαδικασίες παραλαβής των αριθμών κυκλοφορίας οχημάτων, ενέργειες που ο Δήμος προσπαθεί να επισπεύσει.
 
Τα οχήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορά γυαλιού, καθ΄ ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο χρόνος λειτουργίας τους μειώνεται κατά 50 %.
Ωστόσο θα τεθούν στην υπηρεσία του προγράμματος αποκομιδής του Δήμου Μυκόνου, όπως αυτό ορίζεται και αναπροσαρμόζεται κάθε φορά σε σχέση με την περισυλλογή υλικού και τα δρομολόγια.
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες, υπομονή και την ενεργή σύμπραξη αιρετών και υπαλλήλων, ευοδώθηκε μια ακόμη προσπάθεια και έτσι ο Δήμος απέκτησε δύο ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην Υπηρεσία της Καθαριότητας, ανανεώνοντας τον γερασμένο και ολιγάριθμο στόλο μας. Η προμήθεια διεξήχθη με ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου. Προσπαθούμε να οργανωθούμε κάθε φορά προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στο μείζον θέμα αποκομιδής και απόθεσης απορριμμάτων, καθώς και στις ενέργειες αύξησης του ποσοστού ανακυκλώσιμων υλικών. Επιμένουμε στις εξαγγελίες μας, αναπροσαρμόζουμε τη στοχοθεσία μας που σύντομα θα ανακοινωθεί. Ο χρόνος θα μας δικαιώσει.»