Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πανελλήνιο ρεκόρ η Δράκου

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πανελλήνιο ρεκόρ η Δράκου

 

Η Νόρα Δράκου πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ ύπτιο στην πρώτη ελληνική συμμετοχή της σημερινής ημέρας, 2ης των αγωνισμάτων κολύμβησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν.
 
Η Πατρινή πρωταθλήτρια τερμάτισε πρώτη στη σειρά της με 1:01.15, καταρρίπτοντας το 1:01.72 που κρατούσε η Ασπασία Πετραδάκη από την 1η Ιουλίου 2009, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, ωστόσο, η επίδοση αυτή δεν ήταν αρκετή για να δώσει στην ελληνίδα πρωταθλήτρια την πρόκριση στα ημιτελικά (κατετάγη 25η), αλλά αποτελεί εξαιρετικό οιωνό ενόψει των βασικών αγωνισμάτων της, των 50μ. ύπτιο και ελεύθερο, όπου έχει πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι αξιόλογο.
 
Στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στους άνδρες, ο Απόστολος Χρήστου έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία θέση στους ημιτελικούς. Ο 19χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε δέκατος και τελευταίος στην τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 55.10, περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (54.03) και περιορίστηκε στην 31η θέση σε σύνολο 68 αθλητών που συμμετείχαν.