Σε κλοιό κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο η χώρα

 

 

 
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια από το βράδυ του Σαββάτου ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία για σήμερα στις Κυκλάδες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία εταξύ 10 και 17 βαθμών κελσίου.
 
Ο καιρός το Σάββατο
Για αύριο Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
 
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.
 
Ο καιρός την Κυριακή 
Αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με βροχές, χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπειρωτικής Χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας χώρας. Το φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν. 
 
Οι άνεμοι την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί - βόρειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί 5-7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. 
 
Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα.