Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν στην Τήνο οι επιβάτες του Flying Cat 4

Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν στην Τήνο οι επιβάτες του Flying Cat 4

 

 

 
Με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Τήνου οι 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της Hellenic Seaways, που προσάραξε λίγες ώρες νωρίτερα σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι της Τήνου.
 
 
Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.
 
Σύμφωνα με το in.gr που επικαλείτε πληροφορίες του ΑΜΕ-ΜΠΕ, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο, ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.
 
Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο αναμένεται να φθάσει γύρω στις 12:30 ρυμουλκό, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες.
 
 
Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το λιμάνι της Τήνου δεν ήταν προσεγγίσιμο καθόλη την διάρκεια της "επιχείρησης". Σύμφωνα με πληροφορίες το Super Ferry II περίμενε περίπου 20' πριν του επιτραπεί η προσέγγιση στον λιμένα της Τήνου.
 
 
Ευχαριστούμε θερμά τον καλό μας φίλο και αναγνώστη του mykonosdaily.gr  για την αποστολή της φωτογραφίας