Σύλληψη δυο Ρώσων για παράνομη μεταφορά - διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Σύλληψη δυο Ρώσων για παράνομη μεταφορά - διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

 

 

 

 

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στην Αμοργό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Νάξου και των Αστυνομικών Σταθμών Αμοργού και Αιγιάλης, δυο υπήκοοι Ρωσίας ηλικίας 71 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από τα έναντι τουρκικά παράλια.
 
Επιπλέον, συνελήφθησαν πενήντα έξι υπήκοοι Συρίας (39 άνδρες και 17 γυναίκες που συνόδευαν 27 παιδιά) και τρεις άνδρες υπήκοοι Ιράκ για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί οι δυο διακινητές χρησιμοποιώντας πλωτό σκάφος μετέφεραν έναντι αμοιβής και αποβίβασαν σε παραλία του νησιού τους παραπάνω μη νόμιμους μετανάστες.
 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικών Σταθμών Αμοργού και Αιγιάλης, οι οποίοι στο πλαίσιο διαχείρισης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τους δυο διακινητές.
 
Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Αμοργού εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το σκάφος μήκους 20 μέτρων, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η διακίνηση-μεταφορά των μη νομίμων μεταναστών.
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.