Εως 31 Ιουλίου η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών

Εως 31 Ιουλίου η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών

 

 


Νέα διορία μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015 δίνει στους φορολογούμενους η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων για να καταβάλουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους και να αποφύγουν τις πρόσθετες επιβαρύνσεις από τη μη έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων λόγω της τραπεζικής αργίας.
 
Μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση με τόκους, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των κάθε είδους φορολογικών οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες καταβολής έληξαν σε ημέρα τραπεζικής αργίας, ενώ η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις προθεσμίες καταβολής των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων.
 
Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.
 
Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση ή εφάπαξ το ποσό του φόρου με έκπτωση 2% από τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 19 Ιουλίου και από την εκκαθάριση προκύπτει πληρωμή φόρου. Περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.
 
Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία να το πράξουν μέχρι τις 26 Αυγούστου, ενώ στην περίπτωση αυτή η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, η δεύτερη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3.492.212 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6 εκατ. δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος.
 
Χθες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης συναντήθηκε με το προεδρείο του ΟΕΕ και ζήτησε πιο στενή συνεργασία με τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς, που είναι μέλη του ΟΕΕ, τους οποίους ζήτησε να συμμετάσχουν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής.