Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις ΠΝΑΙ - ΣΕΤΕ για την διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό

Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις ΠΝΑΙ - ΣΕΤΕ για την διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό

 
Οι πρώτες δράσεις της  συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Insete και Marketing Greece, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, όπου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece κ. Ιωσήφ Παρσαλής, στελέχη της εταιρείας, η κ. Δώρα Αναστασιάδη, υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Κυριάκος Ερίνης, στέλεχος του Γραφείου, και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου. 
 
Το πρώτο «πεδίο δράσης» είναι η διάσωση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, η οποία απορρυθμίστηκε λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος στην Ελλάδα και του αρνητικού κλίματος που καλλιέργησαν τα ΜΜΕ διεθνώς. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι μήνες για τους οποίους υπάρχει κύμα ακυρώσεων κρατήσεων είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.
 
Για την αναστροφή του κλίματος, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΣΕΤΕ, “τρέχουν” ήδη από σήμερα ειδική καμπάνια που έχει στόχο την αναθέρμανση των κρατήσεων από Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, για το διάστημα από 20 Αυγούστου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Η καμπάνια αυτή εξειδικεύεται τις ημέρες για το Νότιο Αιγαίο και θα είναι έτοιμη βγει στον αέρα την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Στρατηγικό τουριστικό πλάνο για το Νότιο Αιγαίο
 
Πέραν της διαχείρισης της κρίσης στον τουρισμό, έχει ήδη δρομολογηθεί ο σχεδιασμός ενός οδικού χάρτη, ενός στρατηγικού πλάνου του marketing και του branding των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα παρουσιαστεί σε κεντρική εκδήλωση  τον προσεχή Σεπτέμβριο.