Δηλώσεις Χατζημάρκου - Κωνσταντινίδη για την συνεργασία στον τουρισμό

Δηλώσεις Χατζημάρκου - Κωνσταντινίδη για την συνεργασία στον τουρισμό

 

 
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για την σύναψη συνεργασίας της ΠΝΑι με τον ΣΕΤΕ στον τομέα του τουρισμού. Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, επεσήμανε πως ο ιδιωτικός τομέας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν πτοείται από την κρίση και δεν χάνει ούτε στιγμή. Από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, σήκωσε τα μανίκια, με σκοπό να βάλει μπροστά την πραγματική οικονομία, την πραγματική ανάπτυξη, την πραγματική προοπτική του τόπου
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις των κ.κ. Χατζημάρκου και Κωνσταντινίδη
 
Αναφερόμενος στο εγχείρημα, ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μήνυμα που επιδιώκει να περάσει αυτή η συνεργασία, η οποία ενώνει σε ένα κοινό στόχο κεντρικούς φορείς, αυτοδιοίκηση και υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως ΕΞΡ, ΕΒΕΔ, Εμπορικός Σύλλογος κλπ,  οι οποίες απαλλαγμένες από ιδεοληψίες και με καθαρό μυαλό εργάζονται για τον κοινό σκοπό, την προστασία και ανάταση του ελληνικού τουρισμού:
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια πολύ μεγάλη στρατηγική συμμαχία, την μεγαλύτερη που έχει “χτιστεί” ποτέ σε τοπικό επίπεδο, όσον αφορά την προσπάθεια στήριξης και ανάτασης του τουρισμού, της μεγάλης ελπίδας για τον τόπο μας και την χώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πιο ισχυρό μήνυμα που στέλνει η συνεργασία μας, ανεξαρτήτως της δυσκολίας της συγκυρίας κατά την οποία υλοποιείται, είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω. Με καθαρό μυαλό και ακόμη πιο ξεκάθαρο στόχο, εντείνουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας, εστιάζοντας εκεί όπου πραγματικά μπορούμε να φέρουμε τα αποτελέσματα. Διατηρούμε την ψυχραιμία, την καθαρότητα της σκέψης μας και χωρίς να αποκλίνουμε ούτε στιγμή από τον στόχο μας, έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε ο τόπος και η χώρα να βγουν από το βαθύ τέλμα στο οποίο βρίσκονται σήμερα». 
 
Κ. Κωνσταντινίδης: «Σηκώνουμε τα μανίκια»
 
Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ιθύνων νους της στρατηγικής συμμαχίας, όπως τον αποκάλεσε ο Περοφερειάρχης, αναφερόμενος στις συνθήκες που διαμορφώνονται σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικές αγορές όπως της Τυνησίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας, είπε πως η συγκυρία είναι θετική για τον ελληνικό τουρισμό και για τον λόγο αυτό έχουν αναληφθεί όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε με ένα τρόπο επιθετικό, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία, να επιτευχθεί η αναστροφή του αρνητικού κλίματος και να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών. 
«Ο ιδιωτικός τομέας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν πτοείται από την κρίση και δεν χάνει ούτε στιγμή. Από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, σήκωσε τα μανίκια, με σκοπό να βάλει μπροστά την πραγματική οικονομία, την πραγματική ανάπτυξη, την πραγματική προοπτική του τόπου» ανέφερε μεταξύ άλλων.