Νέο αίτημα για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων των Κυκλάδων από την ΠΕΔ

Νέο αίτημα για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων των Κυκλάδων από την ΠΕΔ

Επανέρχεται με νέο αίτημα για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων Των Κυκλάδων η Τοπική ΠΕΔ. Ένα χρόνο μετά την αδιαφορία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στα νησιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών των νησιών μας, ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχος Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, επανέρχεται με νέο αντίστοιχο αίτημα.

Σε σημερινή του επιστολή που απέστειλε στον κ. Δένδια ο κ. Δεκαβάλλας, ζητά από τον Υπουργό να ανταποκριθεί στο αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την στελέχωση των τμημάτων με το αναγκαίο δυναμικό.  

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό:

«Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω εγγράφου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του νομού μας συνεχίζεται και μάλιστα με αυξητική τάση, η οποία οφείλεται στην ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική «πάγωμα» προσλήψεων, στη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού αστυνομικών, αλλά και στη μη αναπλήρωση αυτών που μετατίθεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας. 
 
Ως Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σας είχαμε περιγράψει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και σε θέματα ασφάλειας. 
 
Ένας χρόνος πέρασε από την προηγούμενη γραπτή μας διαμαρτυρία (αρ. πρωτ.: 10/31-01-2013 προηγούμενου εγγράφου) και δυστυχώς όχι μόνο δεν ανταποκριθήκατε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα, τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και των αιρετών του νομού μας, για την αναγκαία στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. 
 
Κύριε Υπουργέ,
Οι Κυκλαδίτες έχουν δικαίωμα σε βασικές υπηρεσίες από το κράτος , όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλεια. Αποκομμένα τα νησιά μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες από την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, βιώνουν αρνητικές συνθήκες πλέον ακόμη και σε ότι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητάς τους, παράλληλα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία μέσω του τουρισμού. 
 
Η πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι στους Κυκλαδίτες να τους προσφέρει τα αναγκαία δημόσια αγαθά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και να προβείτε σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους νησιώτες μας θα συμβάλει περαιτέρω στην προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας μας, αλλά και στην εθνική ασφάλεια λόγω της θέσης και της γεωφυσικής ιδιαιτερότητας του νομού μας.»