Ξεκίνησε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου για τους φορολογούμενους

Ξεκίνησε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου για τους φορολογούμενους

 

 

 
Tο Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού παραβόλου μετά την πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του Υπουργείου «Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».
 
Οι φορείς που εντάσσονται στην εφαρμογή «e-Παράβολο» είναι :
 
1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
2. Υπουργείο Τουρισμού
3. Υπουργείο Εξωτερικών 
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
5. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού - Ε.Ο.Τ. 
6. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού - Α.Σ.Ε.Π.
7. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας 
8. Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης
 
Στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου. 
Κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας (από το Σεπτέμβριο 2013) έχουν εκδοθεί 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα στις υπηρεσίες του Υπουργείου «Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων». 
 
Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-Παράβολο». 
 
Τα e-παράβολα είναι διαθέσιμα για κατάθεση στον αντίστοιχο φορέα δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή τους. 
 
Από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2014 θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του e-παραβόλου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον Φορέα.
 
Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία, φορείς και πιστωτικά Ιδρύματα, υπό το συντονισμό του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.