Ξεκινά το 9o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” στη Σίφνο

Ξεκινά το 9o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”  στη Σίφνο

 

 


Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» για ένατη χρονιά φέτος, ανοίγει την αγκαλιά του αλλά και …την όρεξη σε όσους αγαπούν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τις νησιωτικές γιορτές. Ανοίγει και τα φτερά του επίσης για να φτάσει πιο μακριά από τις Κυκλάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και ακόμη πιο μακριά.
 
Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, με κέντρο τον Αρτεμώνα της Σίφνου και δράσεις σε όλο το νησί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και οι συνδιοργανωτές, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Σίφνου, καλούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων και, από φέτος, αντιπροσωπείες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, για να μαγειρέψουν και να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, νησιώτες και στεριανούς.
 
Στα καινούρια στοιχεία του Φεστιβάλ και μία φιλοξενούμενη ομάδα από το εξωτερικό· γιατί το φαγητό και η μουσική είναι η καλύτερη αφορμή για φιλίες, ταξίδια, γνωριμία με τόπους και ανθρώπους.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες “θα σκορπιστούν” στα παραθαλάσσια χωριά και θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αρτεμώνα πολλές φορές μέσα στο τριήμερο για να μαγειρέψουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, ενώ, όπως κάθε χρόνο, παιδικές δραστηριότητες, παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων και τεχνών, επαγγελματίες αρχιμάγειροι και ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή.
 
Το 9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» φιλοξενεί από σήμερα δεκάδες καλεσμένους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και Δήμους, αλλά και όλους όσους το επισκεφθούν για ένα κέρασμα από τα σπλάχνα της κυκλαδίτικης κουζίνας. 
 
Στο φετινό Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από την Ολλανδία.
 
Την ολλανδική αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο κ. Marco van den Bos, αρχιμάγειρος και διευθυντής της εταιρείας Luxurious Catering Exquisine, που έχει εργαστεί σε δύο Michelin 1 star εστιατόρια στην Ολλανδία, ο κ. Danny Vermue, που έχει εργαστεί σε εστιατόρια στην Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία, και η κυρία Anneloes Schaafsma, bilingual delegation coordinator.
 
Με τη συμμετοχή αυτή “ανοίγει” μια νέα σελίδα στην τόσο σημαντική για τις Κυκλάδες διοργάνωση, αφού η ολλανδική αντιπροσωπεία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ πέραν των ελληνικών, ενώ παράλληλα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την παραδοσιακή γαστρονομία, η δυνατότητα διεύρυνσης της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.