Τέσσερις συλλήψεις στα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης και Κω

Τέσσερις συλλήψεις στα αεροδρόμια Μυκόνου, Σαντορίνης και Κω

 

 

 

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης
 
Αναλυτικά, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το τριήμερο (17-18-19.07.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα αδικήματα της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 47χρονος υπήκοος 
Συρίας, γιατί μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων δελτίου ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο Ιράν, 
ηλικίας 41 και 42 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση παραποιημένων δελτίων ταυτότητας αρχών Πολωνίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 42χρονος 
υπήκοος Συρίας, γιατί μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
 
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν.