Δήλεια 2013: Η απόλυτη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού στην Μύκονο

Δήλεια 2013: Η απόλυτη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού στην Μύκονο

 

 

 
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν και η φετινή διοργάνωση των Δηλείων, των αγώνων στίβου που συνδιοργάνωσαν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και το τμήμα στίβου του ΑΟΜυκόνου.  Οι αγώνες εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη γιορτή του στίβου και οι 200 και πλέον αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Τα Δήλεια ήταν ιδιαιτέρως αναβαθμισμένα φέτος, καθώς υπήρχε photo finish στον τερματισμό, πίνακες προσπαθειών στα διάφορα αγωνίσματα κώνοι με την αρίθμηση των διαδρομών και κώνοι με ενδεικτικές αποστάσεις στις ρίψεις ώστε να βοηθούνται οι θεατές στην παρακολούθηση της εξέλιξης του αγώνα.  
Ενδοαγωνιστικά είχαμε καλές επιδόσεις σε αρκετά αγωνίσματα και έντονο συναγωνισμό στους δρόμους, στις ρίψεις και στα άλματα.  
 
Ανάμεσα στις καλύτερες επιδόσεις των αγώνων συγκαταλέγονται το 8.29 της Μαρίας Νάζου του ΑΟΜυκόνου στα 60 μέτρα, αλλά και της δεύτερης  στο ίδιο αγώνισμα Παναγιωτοπούλου Κατερίνας του ΓΣΚηφισιάς που σημείωσε 8.30. Στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στην κατηγορία των παμπαίδων Β΄ ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος του ΓΣΚηφισιάς με 7.40.  
 
Εξαιρετικές ήταν επίσης οι δύο σπρίντερ των 150 μέτρων, η Αλεξάνδρα Κόντε του Ναξιακού (1η με 20.97) και η Εμμανουέλα Λαζαρίδου  της Κηφισιάς (2η με 21.11).  Σπουδαίες επιδόσεις σημείωσαν στα χιλιάρια οι Παναγιώτα Προβατά της Κηφισιάς (3.29.23 στις παγκορασίδες Β΄), ο Μανώλης Σταυρόπουλος του Κερατσινίου (3.04.26 στις παμπαίδες Β΄) και η Ιωάννα Τριανταφύλλη του Κολλεγίου Αθηνών (3.32.79 στις παγκορασίδες Α΄).  Θαυμάσια επίδοση και νέο ρεκόρ αγώνων για την μικρή Μαρία Καβαλιέρου (4.29 στο μήκος Παγκορασίδων μίνι) την αθλήτρια της Μήλου που αγωνίζεται με τον Πανιώνιο ΓΣ.  
 
Σπουδαίες επιδόσεις σημείωσαν στο μήκος παγκορασίδων Β΄ η Δήμητρα Χατζηπαυλή της Κηφισιάς με  4.88 και  ο Κώστας Μαθιάσος του Ναξιακού με 4.69 στο μήκος παμπαίδων μίνι.  Ο Μάριος Καραγιάννης του Ναξιακού μετά το νέο ρεκόρ των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων πριν από μια εβδομάδα πέτυχε και πάλι πολύ μεγάλη επίδοση με βολή στα 14.80. 
 
Την παράσταση όμως έκλεψαν οι κορυφαίοι έλληνες σφαιροβόλοι οι οποίοι αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα επίδειξης όπου έριξαν βολές διαδοχικά με σφαίρες κλιμακούμενου βάρους και ο νικητής ήταν αυτός που είχε το υψηλότερο άθροισμα από όλες τις βολές και όχι αυτός που θα πήγαινε πιο μακριά.  Ο αγώνας αυτός συγκέντρωσε όλους τους θεατές του σταδίου οι οποίοι μπήκαν μέσα στο στάδιο και βρέθηκαν κοντά στους σφαιροβόλους για να απολαύσουν από κοντά την εξέλιξη του αγώνα.  
 
Καλού επιπέδου ήταν και το δεύτερο αγώνισμα των αντρών, τα 3.000 μέτρα όπου νικητής ήταν ο νικητής των πανελληνίων αγώνων στα στηπλ ο Γιώργος Μίνο.
 
Εξωαγωνιστικά οι διοργανωτές εντυπωσίασαν και πάλι με τα πυροτεχνήματα στο τέλος των αγώνων  με τη ζωγράφο Ιωάννα Χειμωνά που ζωγράφιζε τα πρόσωπα των παιδιών και με τα μπουζάκια με το λογότυπο των αγώνων που προσέφεραν σε όλους τους αθλητές. 
 
Στους αγώνες παρευρέθηκαν η ταμίας του ΣΕΓΑΣ, καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ και παλαιά πρωταθλήτρια των 800 μέτρων Πολυξένη Αργειτάκη, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Μάρκος Καλούδης ο τεχνικός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Χρύσανθος Καρούζος, οι παλιές πρωταθλήτριες Έφη Καρατοπούζη και Ιωάννα Σιώμου, ως προπονήτριες πλέον και πλήθος κόσμου.