Συλλήψεις στα αεροδρόμια Μυκόνου και Κω

Συλλήψεις στα αεροδρόμια Μυκόνου και Κω

 

 
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (15.07.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης-διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών και πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 56χρονος 
υπήκοος Συρίας, γιατί μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Σενεγάλης, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο 37χρονοι 
υπήκοοι Συρίας, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Γερμανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
 
Επιπλέον, στο αεροδρόμιο της Κω εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένας 
51χρονος υπήκοος Συρίας ο οποίος συνόδευε και προμήθευσε με κάρτα        
επιβίβασης 45χρονο υπήκοο Συρίας προκειμένου να τον διευκολύνει να       επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας αρχών Νορβηγίας.
 
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.