Στην Πράγα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Μυκόνου

Στην Πράγα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Μυκόνου

 

 

 

Εξαήμερη αεροπορική εκπαιδευτική - ψυχαγωγική εκδρομή στην Πράγα, διοργάνωσαν σαράντα μαθητές του Ανωτέρου και Μέσου Κατηχητικού Σχολείου Μυκόνου υπό την καθοδήγηση του Υπεύθυνου των Κατηχητικών Σχολείων, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού.
 
Αμέσως μετά την άφιξή τους, ξεκίνησε η περιήγηση στη "χρυσή πόλη", την πρωτεύουσα της Τσεχίας.
 
Επισκέφθηκαν την Πλατεία της Παλιάς Πόλης, την αριστοκρατική λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ, την Πράγα, το ανάκτορο Σβαρτσενμπεργκ, το Κάστρο με το γοτθικό Καθεδρικό Ρ/καθολικό ναό του Αγίου Βίτου και τη ρωμαϊκού ρυθμού βασιλική του Αγίου Γεωργίου.
 
Επιπρόσθετα, ξεναγήθηκαν στη "Μικρή Πόλη", μία από τις πέντε ιστορικές συνοικίες της Πράγας, το νησί Κάμπα και διέσχισαν την περίφημη μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου ενώ δεν παρέληψαν να διοργανώσουν μια ολοήμερη εκδρομή στο "διαμάντι" της βοημικής επαρχίας, το μεσαιωνικό - αναγεννησιαό Τσέκυ Κρούμλοβ.
 
Επιστρέφοντας στη Μύκονο ο π. Πέτρος ευχαρίστησε τα παιδιά για την κατά πάντα άριστη και ευγενική συμπεριφορά τους στην εκδρομή καθώς και τους γονείς τους, που στηρίζουν το έργο της Κατηχητικής Διακονίας στην Τοπική Εκκλησία.